top of page

MICHAEL PETERSEN

ILLUSTRATOR & GRAFISK DESIGNER

Michael Petersen har med sin store kærlighed for naturen dedikeret sin karriere til visuel formidling om alt fra eksotiske truede dyrearter til lokale vandhuller med smukke, livagtige og realistiske illustrationer og udstillingskonstruktioner.

 

Oprindeligt er Michael uddannet dyrlæge og har efterfølgende videreuddannet sig som grafiker. Hvis du synes hans tegninger virker bekendte, er det fordi du har mødt dem på bl.a. udstillinger, skiltning og plakater i København Zoo, hvor han arbejdede som grafisk designer i mere end 18 år, inden han sprang ud som selvstændig.

Portræt 1.jpg
Banner_Full_Width_5.jpg

KARRIERE & DANNELSE

2018

MIP DESIGN

Illustrator og Grafisk Designer

2000 - 2018

KØBENHAVN ZOO

Grafisk Designer

1997 - 2000

LANDBRUGSRAADET

Grafiker

1994 - 1997

FREDERIKSBERG KOMMUNE

Grafiker

1986 - 1987

GRØNLANDS HJEMMESTYRE NUUK

Grafiker

1981 - 1985

SKOLEN FOR BRUGSKUNST

Tegning og Grafik

1974 - 1981

DEN KGL. VETERINÆR & LANDBOHØJSKOLE

Cand.Med.Vet

IMG_7990.JPG

PRISBELØNNEDE ILLUSTRATIONER

MODTAGER AF BYDELSPRISEN

I 2021 fik Michael tildelt bydelsprisen af Brønshøj-Husum Lokaludvalg for sin hovedrolle i redaktion, design, layout og illustration af 16 skilte om Livet i Mosen - og for et tilsvarende arbejde med etablering og design af tre udstillingshuse ved Utterslev Mose.

Prisen gives til personer, der har gjort noget ekstraordinært for bydelen for at fremme et godt og levende miljø for borgerne. Michael tilbød på eget initiativ sin ekspertise indenfor illustration af dyreliv og formidling, så alle der besøger mosen kan få mere viden om naturen med på deres vej.

BENGT HOLST, Formand for Dyreetisk Råd

Michael har en fantastisk streg og en unik evne til at fange og fastholde stemninger og fortællinger i sine illustrationer. Han har den faglige indsigt og det overblik, der skal til, for at frembringe et spændende og fængslende udstillingsdesign, som ZOO i mange år har kunnet nyde godt af. Et af Michaels pragtværker ud over de mange udstillinger i ZOO, er udformningen af ZOOs forskningsstation på Java, hvor det lykkedes ham at fange ånden i den javanesiske byggestil på en måde, der langt overgår mange af de lokale arkitekter. Endnu et eksempel på hans unikke indlevelsesevne og hans evne til at lade den komme til udtryk i det færdige produkt.
bottom of page